skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Vil du være min ven

1. september 2007

Klumme oprindeligt bragt i Chili.

Chilis Sanne Søndergaard har skiftet sin gamle, støvede omgangskreds ud med nye, tjekkede venner på nettet.

Jeg har fået tre nye venner i dag. Venskaber er normalt noget, der kræver års kaffedrikning – eller ekstreme situationer som værnepligt og tysktimer. Men mine nye venskaber er opstået på under tre minutter. Og jeg har ikke engang selv gjort en indsats_ Tænk, hvis det var lige så nemt at få en kæreste! Og tænk at jeg i alle disse år har gået og plejet mine gamle venskaber. Brugt energi på at være den lyttende ven, den på fødselsdage ringende ven, den opmærk-somme, den støttende, den flyttelæs-hjælpsomme. Det er slut! Jeg har opdaget MySpace.

Iben og Casper
På MySpace kan jeg i ro og mag hjemme foran skær-men sammensætte en omgangskreds af tjekkede mennesker, kendisser og piger med meget lidt tøj på. Så er det bare at losse Berit fra østre Skole på porten og byde velkommen til Iben Hjejle og Casper Christensen: Mine seje, nye venner.
Jeg har selvfølgelig aldrig talt med hverken Iben eller Casper (nu da vi er venner, er det ikke længere wannabe-agtigt kun at kalde Casper og Iben ved deres fornavne), og det er også underordnet, om vi har talt sammen, for enhver kan klikke sig ind på min MySpaceprofil og se, at jeg ikke lyver: de er virkelig mine venner. For det er nemlig det bedste af det hele! Jeg kan flashe mine venskaber for hele verden. Alle kan se. at jeg er bedste venner med ham fra Scrubs (og ja, han er også venner med 30.000 andre, men hvis han kan overskue en omgangskreds på den størrelse. vil jeg ikke være sådan en ven. der brokker sig.) Jeg har også sørget for at arrangere min profil efter, hvem jeg helst vil have, folk ser mig være ven med. Mine topvenner er danske komikere, fordi jeg officielt er på MySpace for at netværke – som jo er den business-rigtige måde at sige, at man kun er noget i kraft af dem, man kender.

399 allerbedste venner
I skrivende stund har jeg 399 virtuelle venner, som jeg har fået på lidt over et halvt år. Da MySpace er baseret på den frikvarterslogik, at antallet af venner bestemmer, hvor populær man er, må jeg konkludere, at jeg er pænt populær. Ikke så populær som Geo ganske vist. Men da jeg selv er venner med Geo, må det klart være med til at forøge min popularitet (nøjagtig ligesom det helt sikkert har forøget skolegårdspopulariteten hos de 1453 bebumsede 13årige, der har fået samme ide.) Og, ja selvfølgelig er det hele superoverfladisk, men tænk på alle fordelene! MySpace-venner er ikke nær så krævende som rigtige venner. Tidsmæssigt bruger jeg godt nok lige så lang tid på at kommentere ligegyldige ting på deres profiler, som det ville kræve at planlægge og afholde et middagsselskab for mine IRL-venner. men jeg behøver ikke kravle ud af sengen. Altså giver det netto mere overskud til mig selv på bundlinjen. Og ja ja, så er der selvfølgelig ikke nogen til at lytte til mine problemer, men så kan jeg da bare få nogle flere venner. Jeg kan faktisk få flere hundrede. Tusinder. Og når man har så mange venner, så har man jo slet ingen problemer. Så det er ikke, fordi jeg har brug for flere venner, men hvis du har lyst, kan du jo komme forbi MySpace, så giver jeg en kop kaffe … nej. det gør jeg jo ikke. Men kig forbi alligevel. Vi kan kigge på mine billeder eller spille backgammon eller noget. Det bliver sikkert hyggeligt.