skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Ekstremguide til miljøets overlevelse

1. januar 2008

Klumme oprindeligt bragt i Byens Puls.

1. Brug aldrig sæbe. Kun regnvand, du opsamler i en tank på altanen. Syren i vandet vil alligevel slå bakterierne ihjel.

2. Spar på vandet. Skyl kun ud i toilettet hver tredje gang. Når du skyller ud, så husk at opsamle en kande til madlavning og tandbørstning.

3. Ingen afløbsrens. Hvis (regn)vandet løber over og laver oversvømmelse i badeværelset, kan du forberede dig til, når polerne smelter. Genbrug emballage og byg en tømmerflåde.

4. Bliv hjemme. Alle former for transport er benzinsvineri. Har du brug for at komme nogle steder – f.eks. til Jylland – så gå i god tid. Beregn cirka tre dage til Vejle.

5. Sluk al elektronik. Lær at strikke i mørke. Det er både underholdende og produktivt. Ifør dig kun hjemmestrikket, og tænd aldrig for varmen.

6. Køb kun økologiske varer. Det er dyrt, men når din løn er brugt op – omkring den 10. i måneden – kan du faste indtil den 1. og derved forhindre en pesticidegris i at blive slagtet. .

7. Drik din urin. På den måde cirkulerer tungmetallerne i din egen krop og ender ikke i søerne. Smagen vænner du dig til. Grundvandet kommer alligevel til at smage sådan med tiden.

8. Ned med mobilen. Alle nymodens opfindelser som mobiler, bærbare og walkie talkier indeholder kviksølv. Du har ikke brug for disse ting. Væn dig til ensomheden. Når menneskeheden uddør, har du kun dig selv at tale med.

9. Rotten er din ven. Rottegift er en miljø-belastning. Lær at elske dine rotter. De skal arve jorden, og du kan blive deres konge.

10. Ingen sex. Reproduktion er udelukket. Overbefolkning er i forvejen en belastning. Desuden; hvem vil have sex med en udmagret, urindrikkende rottefænger?