skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Stop så det sms-gækkeri

17. marts 2008

Klumme oprindeligt bragt i Urban.

PRIK, PRIK, PRIK. Tre punktummer. Den ondeste tegnsætning i verden, når de står i slutningen af en sms-besked. I hvert fald hvis beskeden er fra den fyr, man har kastet sin lidenskab på (læs: er liderlig efter.) Jeg har ikke tal på de sms-beskeder, jeg eller mine kvindelige bekendte har fået fra mænd, som ender med de tre ubehagelige prikker: »Det kan vi måske finde ud af…« Prik, prik, prik. »Måske engang i næste uge…« Tripleprik. »Du virker supersød…« Igen, igen, igen.

ER DET GÆKKEBREV i sms- form, eller hvad sker der? Skal vi indsætte et ord på tre bogstaver og finde det skjulte budskab? Og hvad er ordet i så fald? Not!? Ses, sex, sæk? Er det krampe i tommelfingeren, der spasser ud på punk- tum-tasten? Eller er det en skjult kode, som man må bryde, hvis man vil forstå mænd, offside- reglen, og hvad der er fedt ved jazz? Måske er det, fordi Hr. Sms-flirt er en rigtig player, der leger ’åben for fortolkning’. Som ikke vil sige ligeud: »Jo, lad os da ses. På tirs- dag. PS: Du er dejlig.« For av for søren, så er det pludselig forpligtende. Det er faktisk en skrift- lig aftale, og skriftlige aftaler kan ikke brydes, det ved alle.

ELLER OGSÅ ER DET LIGE OMVENDT. Måske er de prik, prik, prik-af hængige i virkeligheden dø- deligt usikre. Måske tør de ikke sætte et 100 procent punktum: »Jeg vil gerne se dig igen.« Ét punktum. De er så bange for en 100 pro- cents afvisning, at de tripleprikker sig til en nødudgang, som stoltheden kan smutte ud af. Uanset hvad forklaringen på sms-prikkeriet er, så er det dybt frustrerende; hovedbrudsska- bende og selvtillidsnedbrydende. Det er kort sagt: røvbelastende! Samtlige mobilindehaven- de kvinder i dette land har siddet omgivet af veninder og forsøgt at af kode prik, prik, prik. Og kvinder har i forvejen travlt nok med at fortolke alt, hvad mænd gør og siger. Der er absolut ingen grund til at opfinde nye tortur- metoder. DE TRE PUNKTUMMER ender altid i en tegn- sætnings-katten-efter-musen, som man ikke kan formulere sig ud af. For spørger man, hvad han egentlig mener, kommer der bare en ny besked – med tre nye prikker, man er tvunget til at læse et budskab ud af …

SÅ MAN GÆTTER, man tager chancer, man tø- ver, man gambler. Resultatet er, at man selv bliver usikker, vag og playeragtig. Man ender med at skrive en sms med en smiley, der blin- ker: Den kvindelige udgave af de tre prikker. »SKAL VI SÅ SES? Blinkesmiley.« Sender bolden tilbage på hans banehalvdel. Og efter uende- lig lang tid (det er alt fra to minutter til seks timer) kommer svaret: »Lyder hyggeligt…« Prik, prik, prik. Og så forfra en gang til.