skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Luder light

30. juni 2008

Klumme oprindeligt bragt i Urban.

SCENARIET ER DESVÆRRE VELKENDT – selv i 2008: Man er på bar/diskotek/morgenværtshus, en tilsyneladende venligsindet fyr spørger, hvad man drikker. Man svarer ’cosmopolitan/øl/fernet branca’ (alt efter, hvor i Nyhavn man befinder sig). Mens man drikker, gør fyren, hvad han kan for at spilde sin drink ned i ens kavalergang samtidig med, at hans øjne konstant flakker mellem mængden af tilbagebleven væske i ens glas og foromtalte kavalergang. Efter denne charmeudladning venter han nøjagtig tre sekunder efter, at det tomme glas er stillet på bardisken, før han spørger: »Nå, skal du så med hjem?«Hvilket svar forventer han i den situation? I hvert fald ikke det ’nej’, han vil få i ti ud af ti tilfælde. For det medfører bare et surt blik og et vrissen-mumlet ord, der kunne være ’narrefisse’. Måske havde han seriøst forstillet sig, at man ville svare noget i stil med: »Jamen, naturligvis skal jeg da tage din pik i munden for to Smirnoff Ice. Hvor er det uhøfligt af mig ikke selv at have foreslået det. Lad os straks lokalisere en baggård, så vi kan få rettet op på den fejl!«

EN HURTIG UDDYBNING: Jeg kender masser af mænd, der aldrig kunne drømme om at opføre sig sådan. Oftest når jeg er i byen med mænd, så henter de drinks konstant – fordi det er den måde, fyre går i byen på: De skiftes til at give omgange, og som pige kan man – uanset hvor godt man forsøger at følge med – aldrig nå at give mere end en enkelt eller to øl, fordi fyrene drikker ud betydeligt hurtigere og allerede er i baren, inden man får sagt: »hey, det er min tur til at gi’.« Til gengæld har jeg aldrig oplevet disse mænd brokke sig over det. De gi’r, gi’r og gi’r – og de holder ikke regnskab. Det er også derfor, jeg ikke lurer det med det samme, når fyren så faktisk forventer, at en drink er forspil til doggystyle.

HVIS DET ALLIGEVEL er hans hensigt at købe sig til sex, hvorfor så ikke bare stæse ned i Istedgade og spare mellemleddet væk? Hvorfor ulejlige sig med at bruge uanede mængder af tid på at få øjenkontakt med en pige, derefter dobbelt så længe på at få øjenkontakt med bartenderen, spendere en fjortendedel af sin månedsløn på at veksle til drinkvaluta og så forsøge at få førnævnte pige til at tage imod denne valuta og omsætte den til et one night stand? Jeg opfordrer bestemt ikke nogen til at gå på bordel – jeg synes, det er forkert at købe sig til sex! Og det er præcis derfor, jeg heller ikke vil behandles som en luder- light, når jeg er i byen.