skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Mit mande-jeg er en rigtig player

22. september 2008

Klumme oprindeligt bragt i Urban.

JEG TROR, ALLE har lavet dette tankeeksperiment: Hvordan ville jeg være, hvis jeg var en mand? Eller for dem, der allerede er mænd; hvordan ville jeg være, hvis jeg var en kvinde? (Men der er nok nogle mænd, der også stiller sig selv det første spørgsmål.)Hvis jeg var en mand, så ville jeg vælte mig i damer. Det er helt sikkert. Også selvom jeg ville være en ret fesen mand med hudtype minus 32 og ingen muskler. Men jeg ved noget om damer, som ingen andre mænd ved.Først og fremmest ved jeg, at damer ikke kan lide at blive kaldt damer, så det gør jeg selvfølgelig ikke. Så ved jeg også, at kvinder godt kan lide blomster, men at de alle synes, det er noget frygtelig klichéagtigt og kikset at indrømme, så derfor siger alle kvinder, at de ikke kan. Men det kan de altså godt. Ligesom de elsker komplimenter og hjemmelavede middage og gaver og at få lov til at tale om dem selv, deres arbejde og deres problematiske forhold til deres mødre (der er jo ingen, der siger, at jeg behøver lytte efter. Jeg nikker bare på de rigtige tidspunkter.)

SOM MAND VIL JEG gøre meget for at glæde kvinder, men kun for egen vinding (dvs. sex). Jeg er nemlig i forvejen et egoistisk menneske, og hvis jeg var blevet født som dreng, var dette karaktertræk blevet endnu mere dominerende i min opvækst. For eksempel ville folk have vist langt større overbærenhed over for min vane med at række hånden op og komme med fuldstændigt ligegyldige betragtninger i undervisningstiden.Min egoistiske selvfedhed har også givet mig succes på arbejdsmarkedet. Jeg tror faktisk, at jeg er godt på vej til at blive chef i en større medievirksomhed, og jeg er ikke engang fyldt 30.

SÅ JEG HAR EN DEL at blære mig med over for drengene, når vi sidder i omklædningsrummet og drikker mikrobryg-øl efter serie femfodboldkampen – nok dyrker mit mande-jeg en folkelig sport, men han er da feinschmecker nok til at vide, hvordan øl bør smage.Jeg tager et dyrt Boss-jakkesæt på, for det ved jeg, damerne godt kan lide, sætter mig ud i min Audi, for den ved jeg, at drengene godt kan lide, og kører ud i solnedgangen, mens jeg spiller Radiohead eller noget andet rock, jeg ikke selv kan lide, men som er sejt at høre.Jeg er nødt til at stoppe her, for jeg kan faktisk ikke lide mig selv som mand… Jeg er glad for at være kvinde og jagte de mænd, der ikkeer som min mandlige side. Dem findes der heldigvis en del af. Desværre er deres kvindelige sider nogle rigtige bitches.