skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Tissetrolden tryller under tidspres

6. oktober 2008

Klumme oprindeligt bragt i Urban.

MANGE TROR, AT grunden, til at der altid er helt utroligt lange køer til kvindetoiletter, er fordi kvinder skal tisse oftere. Muligvis, men jeg er overbevist om, at det i virkeligheden skyldes, at kvinder er enormt sløve tissere.Alle kvinder har prøvet at stå i kø foran en wcbås med sammenpressede lår i op til et kvarter, mens kvinden, der okkuperer det velsignede vandkloset, bare ikke kommer ud. Hvad er det, hun foretager sig derinde? Altså det kan opsummeres ret nemt: Lås dør, bukser ned, sid, forret ærinde, tør, rejs op, træk ud, bukser op, lynlås, lås dør op. Og den procedure behøver ikke tage mere end et minut – og max 25 sekunder længere, hvis håndvaskningen også skal foregå på den side af døren.

JEG ER KLAR over, at der indimellem er andre, pressende grunde til, at besøget kan tage længere tid, men alligevel: Gennemsnitligt bør toiletbesøg kunne klares i samme tempo som inde hos mændene – faktisk nogle gange hurtigere, for kvinder dvæler sjældent ved kummen for diskret at sammenligne størrelser på tisseudstyr.

MÅSKE ER DET, hvad kvinder generelt mangler: Tissestolthed! At gå efter at imponere andre kvinder med netop hurtighed i stedet for at bruge alle sine wc-skills på at snigestrinte på porcelænskanten, så ingen hører den skammelige risleyd. Eller endnu værre; bruge ekstra meget tid på at vattere kummen med toiletpapir, så plaskelyden indkapsles (og så man kan være sikker på, at toilettet stopper efter nummer tre, der skal bummelumme, så der er endnu færre toiletter tilgængeligt senere på aftenen, når alkoholen er gået i blodet og blæren).

VI BEHØVER JO virkelig ikke være så generte over for hinanden ude på toiletterne. Seriøst, hvem har ikke været fuld med fuld blære og fundet et skjul, der intet skjuler, en nat på Rådhuspladsen? Og der er det altså en fordel at have oparbejdet en evne til at kunne lyntisse, inden man vælter om i pytten, mens forlygterne fra en taxa laver følgespot, så alle pølsevognens kunder får underholdning til natmaden.