skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Snav din mor i gulvet

2. juni 2008

Klumme oprindeligt bragt i Urban.

HVAD ER DER GALT MED DE FAMILIER, hvor det er skik, at man kysser hinanden – på munden? Mor kysser søn, som kysser søster, som kysser far, som kysser hunden. Og bagefter smiler de for at illustrere, at de bare er heeeelt hippieagtigt afslappede, og det er åbenbart mig, der er bims, fordi familie-mundkysserier giver mig gåsehud og associationer til østrigske kældre. Jeg husker tydeligt første gang, jeg besøgte min første kæreste (og med ’første’ mener jeg ’eneste’), som jeg for længst er ovre (og med ’ovre’ mener jeg, at jeg håber, han er mere single, end jeg er). Dengang boede han stadig hjemme (vi var 17, det var ikke fordi, han var en trist 30-årig hjemmeboende (som de fyre, jeg dater i dag, er…) (det her parenteshelvede er kørt lidt af sporet, synes jeg…))). Jeg møder hans forældre for første gang, og min kæreste, som jeg selv kun har kysset måske max 10 gange, planter et vådt smækkys midt på munden af sin mor. Mens hans far sender mig et, hvad jeg kun kan tolke som liderligt, blik. Antiromantik, antierotik, anti-alt!

EFTERHÅNDEN VÆNNEDE JEG MIG til deres sære skikke (de havde også en mærkelig idé med først at pynte juletræ juleaftensdag. Freaks!) Mundkysseriet blev jeg aldrig tryg ved. Men selvom jeg forsøgte at tale med min kæreste om det, blev han ved med at insistere på, at det havde de altid gjort, og at det jo svarede til et knus. Nej, for det er et kys jo!Måske er det fordi, jeg kommer fra en utrolig jysk familie, hvor man kan nøjes med at sige ’dav’ ved at udveksle nik i stedet for savl. Vi krammer og knuser heller ikke hele tiden. Faktisk aldrig. Så efter jeg er flyttet til storbyen og har tillagt mig ekstravagante kramme-vaner, er min far begyndt at blive siddende i sofaen ved afskedssituationer, så jeg ikke kan komme til at snige et knus ind, men må benytte det mere accepterede håndtryk. Jamen, er det kun mig, der er sart her? Jeg mener bare; selv den allermest fransk indstillede person i vennekredsen ville da aldrig forsøge sig med andet end et halvtørt kindkys. Og jeg skal da være mere end almindeligt beruset, eller misteltenen skal hænge helt utroligt lavt, før jeg begynder at dele kys ud til kolleger og tilfældige. For mig er mundkys bare lig med noget romantisk (læs: sex). Og det skal min far altså ikke involveres i (det er rigeligt med den gang, han vadede ind på mit værelse uden at banke på, og den første/eneste kæreste lige var i gang med en ret avanceret manøvre, som…. (nej, nu må det simpelthen stoppe med de her parenteser!))