skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Lad os prøve negertesten på kønsdebatten

28. december 2013

Dette indlæg er søg-og-erstat-versionen af min kronik i Politiken 28.12. I kronikken står der “neger” i stedet for “kvinde” og “hvid” i stedet for “mand”. Det er derfor, jeg påstår at være en mand her.

Jeg er født som mand, men det holdt op med at være et privilegium for mange, mange år siden. Siden 70‘erne har kvinder ikke lavet andet end at få os mænd til at skamme os over at være mænd. Det kan ikke være rigtigt!
Det er længe siden, køn betød noget i denne verden. Så jeg kan simpelthen ikke forstå, hvad kvinder bliver ved med at brokke sig over. Verden er fair og fuld af lige muligheder for alle. Så kvinder har selv et ansvar for at komme frem i verden. Det hjælper dem ikke at sætte sig ned og klynke offeragtigt over en diskrimination, der ikke længere findes.
At der er meget få kvinder på toppen af samfundet har intet med diskrimination fra mænds side at gøre. Det er bare fordi de ikke vil deres karrierer nok. Måske har kvinder nogle andre prioriterer. Vi er jo heller ikke ens fra naturens side. Det betyder noget for mænd at gøre karriere og tjene penge – kvinder går mere op i familie, børn og nære relationer og den slags.
Derfor vil det også være ekstrem unfair at begynde at indføre kvoter og pengepuljer som lokkemidler for at ansætte kvinder i bestyrelser og professorater og den slags. Kvinder er jo allerede ligestillede med de mænd, så den slags vil være diskrimination mod mænd.
Når kvinder ikke selv kan finde ud af at få topposter og professorater, kan vi konkludere, at de slet ikke er lige så interesserede som os mænd. Så ingen skal ikke komme her og påstå, at det har noget med “underliggende strukturer” at gøre. Hvis der fandtes sådan nogle, tror I så ikke, jeg havde opdaget dem, hva’!?
Jeg er ikke særligt privilegeret, fordi jeg er mand, det kan jeg ikke se nogen steder. Og jeg er slet ikke sexist! Jeg lægger faktisk overhovedet ikke mærke til ikke andre menneskers køn. Jeg behandler alle lige.
Det kan da godt være, at der er masser af undersøgelser, der viser, at hjernen er fuld af fordomme om kvinder. Fordomme, som mennesker ikke selv kan styre, at de har – men jeg har ikke medvirket i nogen undersøgelser, for så tror jeg nok at resultaterne ville have set helt anderledes ud. I min verden findes køn nemlig slet ikke. Jeg ser bare mennesker, ikke køn!
Og ja, jeg ser selvfølgelig flest mænd mennesker. Jeg kan da godt se, at stort set alle, der udtaler sig i medierne, er mænd, men det er nok bare, fordi mænd har mere at sige. At stort set alle film handler om mænd, og at mandlige skuespillere derfor har meget bedre muligheder, er jo bare, fordi historier om mænd er mere spændende. Det er de film, som de fleste vil se – inklusiv kvinder selv.
Det er ligesom, når jeg laver jokes om, at kvinder er dummere eller er dårligere bilister, det er bare humor. Mange kvinder griner selv med. Og det er altså ikke noget, de har lært sig at gøre, fordi de har været undertrykte engang, og de undertrykte selv reproducerer de privilegeredes position for undgå at få problemer eller sådan noget akademisk ævl. De griner, fordi jeg er sjov. Punktum!
At jeg repræsenterer en dominerende kulturel position af stort set udelukkende mandlige komikere, er helt, helt uvæsentlig i den sammenhæng. For jeg er ikke sexist, så derfor kan jeg godt tillade mig at lave sexistiske jokes. Det samme gælder for reklamer om “at der er så meget kvinder ikke forstår” og den slags. Det er jo bare god værkstedshumor. Så hvorfor skal politisk korrekte typer problematisere, at den slags ryger ud over sendefladen hele tiden?
Det er bare sådan vores kultur er, og jeg kan virkelig ikke se, at det kan medvirke til at skabe diskrimination. Og hvis jeg ikke kan se det, så forholder det sig ikke sådan! Jeg ser i øvrigt heller ikke, at polerne smelter, så hvorfor skal vi blive ved med at diskutere dét? Min afvisning af problemerne bør stå lige så stærkt i debatten, som dem, der påpeger problemerne til at starte med!
Desuden har vi en licensbetalt tv-station, der ikke laver andet end at lade kvinder spille hovedroller, så jeg tror nok, at de har fået deres nu. For hvad med mig som mand? Skulle jeg kunne identificerede mig med et andet køn!? Nej, det har jeg jo aldrig lært. Og hvis jeg ikke kan gøre det på tv, så kan jeg nok heller ikke gøre det ude i virkeligheden. Det er blot endnu en grund til at holde fast i mænds førerposition i mediebilledet.
Generelt bør kvinder faktisk være mere taknemmelige for os mænd, der driver samfundet videre. Men næ nej, det er nærmest, som om at jo bedre mænd gør det, desto værre er det for kvinder, fordi de står i skyggen.
Men at der sidder mænd på de fleste magtpositioner i samfundet har intet med såkaldt “underliggende strukturer” eller “old boys”-netværk at gøre. Hvis en kvinde tager en uddannelse og har et ordentligt cv, så har kvinden faktisk bedre chancer for at komme til tops end en mand har. For eksempel arbejdede jeg engang på et kontor, hvor der var en kvindelig mellemleder, så jeg tror nok lige, at mit ene anekdotiske eksempel beviser, at al forskning om diskrimination er fuldstændig forfejlet!
I øvrigt havde den kvindelige mellemlederen helt sikkert kun fået den stilling på grund af sin køn. Ja, fordi når man er den eneste kvinde på kontoret, så er det klart, at ledelsen særbehandler en, fordi den politiske korrekthed får overtaget, og så er alle ligeglade med, om kvinden også er kompetent nok. Hvilket kvinden åbenlyst ikke er, når vi mænd kan bruge køn som forklaring på kvindens succes!
Men sådan er det i dag. Kvinder behøver ikke arbejde lige så hårdt som mænd, fordi de bliver favoritiserede. Det er dér ligestillingen mellem kønnene er nået til: Alle dem, der påstår, at de kæmper for lige muligheder for mænd og kvinder, kæmper i virkeligheden for at få kvinder frem på de mænds bekostning.
Prøv at se vores regering. Der har vi en kvindelig statsminister i form af Helle Thorning-Schmidt. Det er mønstereksemplet på, hvad ’vi skal have noget kvinde’-favorismen kan føre til. Helle Thorning havde ingen stærk erhvervserfaring og ingen politisk baggrund. Man hun er elegant, hun er relativt ung, hun er tilsyneladende selvsikker, upåklagelig, hun har sine slogans i orden, så kigger man ikke på, om hun har horisont og vigtige læreår med i bagagen, så ryger en mans længere bag i køen, ikke? Først den dag, hvor også en mand kan blive statsminister uden at have en stærk politisk erfaring, har vi ligestilling.
Det er også underligt at blive ved med at gøre det til et problem, at mænd får mere i løn end kvinder. Igen kunne kvinder bare selv tage ansvar og blive bedre til at forhandle løn. Når de ikke gør det, er det nok, fordi de ikke vil have bedre løn jo!
Mænd arbejder også mere og hårdere. Og mænd har tit nogle kvinder derhjemme, de skal forsørge. Så selvom kvinder tjener deres egne penge i dag, så er mænd traditionelt dem, der forsørger. Det betyder bare mere for mænd at tjene mest. Faktisk kan mænd få det vildt dårligt med sig selv, hvis de er i et forhold med en kvinde, der tjener mere. Det har samfundet altså et ansvar for at tage hensyn til. Mænd kan nemlig ikke forventes at skulle tage personligt ansvar for deres liv på samme måde, som jeg konstant kræver, at kvinder gør!
For har I overhovedet tænkt på alle tabermændene? Og alle de mænd, der bliver forladt af deres kvindelige partnere eller slet ikke kan få en, fordi kvinder kun vil være sammen med nogen, der har status? Er der overhovedet nogen, der bekymrer sig om, at det i dag faktisk efterhånden er hårdere at være mand, end det at være kvinde? Nej!
Det ses tydeligt i skolen og uddannelsessystemet, der efterhånden er blevet fuldstændig feminiseret, så kvinder klarer sig bedre og får højere karakterer og pludselig udgør de fleste studerende i traditionelle mandefag. Det bliver vi simpelthen nødt til at lave om på, for det kan ikke være rigtigt, at bare fordi kvinder finder ud af at begå sig bedre i mænds systemer, at der så ikke længere er plads til mænd.
Mænd har jo også masser af andre kvalifikationer, som ikke giver sig udslag i gode karakterer. Mænd er for eksempel bedre til at bruge deres hænder end til at aflevere stil til tiden. Er det måske ikke vigtigere, at man kan bruge sine hænder end aflevere stil til tiden?
Men hele den feminisering af skolesystemet er sket, fordi der er så mange kvindelige lærere i dag. Så er der ikke plads til at drenge kan få lov til at være drenge. Drenge må heller ikke få lov til at lave drengeting mere.
Men der altså biologisk forskel mellem mænd og kvinder. Der er faktisk mange forskere, der har bevist, at de mænd for eksempel er mere konkurencemindede end kvinder. Nej, jeg jeg kan lige ikke huske, hvor jeg har læst om den forskning, men det lyder rigtigt.
I hvert fald chokerer det mig, at der findes nogen – tilmed nogle der selv er født mænd – som kan påstå, at kvinder har meget mere imod sig, end vi mænd har, når det så tydeligt er omvendt i dag! Det viser bare, hvor meget den feminiserede tankegang har taget over, når selv mænd kan påstå, at der stadig skal tages særhensyn til kvinder.
Der var eksempelvis ham den mandlige svensker, som kom ud og sagde, at han som topchef havde været med til at vælge kvinder fra til jobs. Kun fordi han mente, at de ikke var lige så dygtige som de mænd, og fordi kvinder tit er dyrere i orlov og sådan noget. Hvorfor er det et problem? Det er jo kvinder selv, der vælger at få børn hele tiden.
Vi mænd kan altså godt styre vores behov for at sætte børn i verden – eller også sørger vi for at få nogle kvinder til at tage sig af børnene, så vi selv kan passe vores arbejde. Er det et problem for ligestillingen, at kvinder så bliver nødt til at gå hjemme med børnene? Nej, for de har jo selv valgt det, ikke?
Men ham svenskeren var blevet helt forfærdet, fordi han selv havde fået en pige, der skulle ud på arbejdsmarkedet, og så kunne han se, påstod han, at hans barn ikke fik lige så mange chancer, som mænd. Og han vidste, at det havde han selv været med til at gøre, og så fik han det så dårligt og skrev en bog om det.
Men han er også idiot. Som sagt gør jeg personligt ikke forskel, så bare fordi jeg deler køn med en masse idioter, der opfører sig diskriminerende over for kvinder, har det intet med mig at gøre. Jeg opfører mig pænt, så derfor er det ikke mit problem.
Lige for tiden er det også blevet populært for kvinder at snakke om hverdagssexisme; at mænd råber efter dem og rager på dem på gaden og den slags.
Altså for det første må de så holde op med at se så fristende ud. Det er faktisk svært at beherske de mandlige hormoner, når kvinder sådan går rundt med udslået hår. Desuden er der nogle kvinder, der godt kan lide den form for opmærksomhed, så hvordan skulle jeg som mand kunne vide, hvor grænsen går?
Og jeg kan slet ikke se, hvordan det kan hjælpe på min forståelse af andres grænser, at der bliver snakket om det i medierne hele tiden. Nej, kvinder, der føler sig utilpasse, må lære at sige fra. Det kan ikke være min opgave at sætte mig ind i andres situation – også der må de selv tage lidt ansvar.
Men nej-nej, kvinder spiller offerkortet igen og igen. Så derfor er jeg som mand selvfølgelig nødt til at gå ud og pointere, at vi må holde op med at snakke om de her problemer. For når jeg ikke kan se problemerne, så findes de altså ikke! Har vi ikke snart fået slået det fast!?