skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Sms-ordbog for kvinder

14. april 2008

Klumme oprindeligt bragt i Urban.

KORT FØR PÅSKE BROKKEDE jeg mig over, at mænd ofte sætter tre punktummer i slutningen af sms-beskeder. Jeg var – og er – frustreret over de tvetydige (eller titydige) betydninger af de tre prikker. For hvad skal jeg lægge i, at en mand for eksempel skriver: ”Du virker supersød…” ? Siden er det strømmet ind med forklaringer… okay strømmet er måske så meget sagt… En enkelt fyr har kontaktet mig. En fyr med det påfaldende anonyme navn ”Morten Knudsen” har lagt stor energi i at give mig en præcis forklaring. Den kan i sin fulde længde læses på min hjemmeside (www.sannesoendergaard.dk i gæstebogen – og ja, så fik jeg også lige genereret noget trafik derind. Jeg har ingen skrupler, når det kommer til selv-promovering!) Ifølge ”Morten Knudsen” er det dummeste, man som kvinde kan foretage sig, at give sig til at fortolke noget ud af mænds beskeder: ”Hvis du finder en gemt mening i, hvad en mand har skrevet, skal du ikke regne med, at han var bevidst om det, og at det overhovedet har bund i virkeligheden. Det er højst sandsynligt bare en dårlig formulering.”Herefter går ”Morten Knudsen” i gang med systematisk at gennemgå de tre eksempler, jeg har givet på mænds prikkende sms-kommunikation:

SMS: ”DET KAN VI MÅSKE FINDE UD AF…” Det betyder: Han har muligvis travlt eller er i hvert fald optaget med noget andet. Men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at han ikke er interesseret. Bare at han ikke lige kan tage stilling til det. Denne skal der ikke nødvendigvis (helst ikke) svares på nu.

SMS: ”MÅSKE EN GANG I NÆSTE UGE…” Det betyder: Det her er et typisk eksempel på, hvordan mænd kommunikerer. Dette betyder ”Måske engang i næste uge? ”– så simpelt er det. Det eneste, de tre prik-ker her betyder, er: ”Vi behøver ikke finde ud af det lige nu (jeg laver lige noget andet eller kan ikke lige tage stilling), men hvis du lige har et bud, er det også fint.” Denne skal der ikke nødvendigvis svares på nu.

SMS: ”DU VIRKER SUPERSØD…” Det betyder: Her bruges ”…” mere som en nervøs begyndelse, hvor man ikke helt ved, hvad man skal sige, end at det bliver brugt som en venlig afslutning, hvor man har sagt det, man på daværende tidspunkt, har at sige, som i de to første sms’er. Denne skal helst svares med det samme, medmindre du vil spille kostbar.Hermed en brugbar sms-ordbog for kvinder til fremtidig forståelse af mænd. Eller? For sådan som jeg læser ”Morten Knudsen”, er der mange forskellige betydninger af de tre punktummer. Og derfor også foruroligende mange måder, jeg forventes at reagere på. Så nu er jeg endnu mere forvirret på det sms-svage køn.