skriverier tankespind
Show MenuHide Menu

Mere stilladslir, tak

23. november 2009

Klumme oprindeligt bragt i Urban.

INTET KAN REDDE en dårlig selvtillidsdag mere end at gå forbi en håndfuld stilladsarbejdere. De burde ansættes til at stå foran hver eneste kontorbygning mandag morgen og booste kvinders selvværd. Leasy skulle leje stilladsarbejdere ud! ’Ring til Peter fra Leasy, så får han dig til at føle dig smuk og sexy.’

DER ER NOGET GALT med kvinder, som brokker sig over den form for mandlig opmærksomhed. Seriøst hvem går hjemmefra efter at have brugt bare et halvt minut foran spejlet, og tænker: ’Jeg håber sandelig ikke, nogen bemærker mig i dag. Og hvis en fyr fløjter efter mig, så smadrer jeg ham. Mandschauvinistiske svin!’

HVOR KOMMER MANDSCHAUVINISMEN præcist ind? Det er når mænd (og forbavsende ofte også kvinder) mener, at de er en højerestående race. Men mænd, der kigger anerkendende på kvinder, pifter og råber komplimenter, er tydeligvis ikke af den opfattelse.Forståeligt nok bliver man irriteret, hvis man får et forslag om at få noget op i nummi. Men hvor ofte sker det reelt? Danske mænd råber rimelig sjældent. De pifter måske. Men oftest kigger de bare. Ikke på en klam sydeuropæisk smukke-danske-pige-mærkmin-hånd-på-din-balle-måde. Men på en måde, der siger: ’Jeg ser din krop, den kan jeg godt lide. Og nu vil jeg gerne se dine øjne og dit smil.’ Lige til at blive i godt humør.

MEN NOGLE DAMER BLIVER altså mopsede – og ødelægger fornøjelsen for os andre. For hvor mange komplimenter gider mænd dele ud, hvis de får et pms-peberspray-svar? De mopsede falder i to kategorier: Type et er de hardcore skovmandslebber, som af gode grunde ikke gider mandlig interesse – og som nok heller ikke får overdrevent meget af det, så hvad er de sure over?

DEN ANDEN TYPE ER VÆRRE. Det er dem, der faktisk klæder sig for at få mænds opmærksomhed – nedringet og opslidset med 12 centimeter hæle og glidecreme i håret – men som bliver vrisne, når de får den: ’Ej, helt ærlig så glor de på mine bryster ligesom hele tiden ik’gårs.’ Måske er det, fordi de ikke stræber efter stilladsarbejder-opmærksomhed. Jeg formoder fordomsfuldt, at de snarere er dullet op for at opnå den opmærksomhed, der gives i form af guldsmykker og Gucci-tasker. Eller også er de bare uintelligente. (Sandsynligvis begge dele). Ærgerligt for dem, at de har næsen så langt oppe i strandvejskokainen, at de ikke kan se, hvad der er godt. Så er der heldigvis flere stilladsarbejderpift til os andre.